top of page
  • Foto van schrijverDonna Meijering

We zijn online!

Al lange tijd lopen Gaby en ik rond met een hele hoop ideeën omtrent de eventingsport, en dan met name wat betreft de bekendheid van deze prachtige sport. Afgelopen week kwam er opnieuw een artikel naar voren, waarom er toch steeds meer eventingwedstrijden van de kalender verdwijnen.


Voor Gaby en mij de trigger om een en ander concreet op papier te zetten, want ook wij zien deze terugloop. De eventing is "hier in het Noorden" nog lang niet bij iedereen bekend, maar ik had het idee dat dat juist de afgelopen jaren in de lift zat. Maar nu Exloo en Staphorst dit jaar geen mogelijkheid meer zien om door te gaan, begin ik toch wel te twijfelen. Maar waar ligt dat aan? Een gebrek aan vrijwilligers? Een gebrek aan kennis? Zeg het maar.. Eén ding is zeker, we moeten hard aan de slag om deze prachtige sport te promoten en onder de aandacht te brengen. Wat ons betreft geldt dit niet alleen voor officiële wedstrijden, maar vooral ook voor oefencrossen, trainingen en het delen van kennis. Tijdens het seizoen van 2018 kwamen wij erachter dat er weinig kennis is als wordt gestart met het rijden van oefencrossen, een gemiste kans, want juist een goede voorbereiding zorgt ervoor dat zowel jij als je pony/paard met een goed gevoel een oefencross kunnen rijden en ervaring op kunnen doen.


Dit alles vat voor een groot deel samen waarom wij dit initiatief zijn gestart, maar naast het promoten van de sport, het op weg helpen van combinaties, en het meedenken met organisaties, zullen wij ook activiteiten gaan organiseren die nauw verbonden zijn met onze prachtige sport.


Want wie eenmaal begint met de eventingsport, komt erachter hoe gaaf het is om met je paard over boomstammen en door het water te crossen, hoe gezellig de sfeer is binnen deze sport, hoe iedereen elkaar helpt, mensen samen op wedstrijd gaan en iedereen elkaar waardeert ongeacht welk niveau je rijdt en welk(e) kleur of ras je paard of pony is.


bottom of page